Jednoduchý recept

Jahodovo-špenátový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61267
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Salát
40 g Cibule červená
350 g Jahody zahradní
40 g Mandle
120 g Salát Mesclun
120 g Špenát listový čerstvý
Zálivka
2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sirup agávový Bio
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 928kJ
4% Sacharidy 13 g
24% Tuky 18 g
5% Sodík 106 mg
8% Bílkoviny 5 g

Jahodovo-špenátový salát postup přípravy receptu:

1

Do salátové mísy dáme propláchnutý špenát a salát mesclun, omyté, na čtvrtky nakrájené jahody, na tenké plátky nakrájenou cibuli a nasekané mandle. Všechny přísady dobře promícháme.

2

Na zálivku ušleháme v misce olivový olej s balsamicem, dijonskou hořčicí, agávovým sirupem, solí a pepřem.

3

Salát v míse přelijeme zálivkou a podáváme.

4

V chladničce salát vydrží čerstvý 1 den.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept