Recept

Sušenky s kandovanou pomerančovou kůrou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 61270

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Cukr krupice
2 špetka Hřebíček mletý
60 g Kandovaná pomerančová kůra
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
500 g Mandle mleté
530 g Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 kávová lžička Skořice mletá
6 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí
Na polevu
1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,178 kcal
Kilojoule 4 928kJ
41% Sacharidy 149 g
68% Tuky 51 g
4% Sodík 79 mg
57% Bílkoviny 32 g

Sušenky s kandovanou pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:

1

Plechy vyložíme pečicím papírem, sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

Žloutky s vejci a cukrem šlehačem ušleháme do pěny. Přimícháme umleté mandle, drobně pokrájenou kandovanou pomerančovou kůru, mletý hřebíček, skořici, ustrouhanou citronovou kůru a šťávu. Mouku (500 g, zbylou mouku odložíme na posypání válu) promícháme s kypřicím práškem a vmícháme do vaječné směsi. Vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále rozválíme na placku o tloušťce 4 mm. Těsto nakrájíme na čtverce 3x7 cm, zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odpočívat. Poté sušenky vyrovnáme na plechy a v předehřáté troubě 20 – 25 minut, až zezlátnou.

3

Upečené sušenky necháme vychladnout na mřížce a poté potřeme polovou, kterou jsme připravili utřením moučkového cukru se šťávou, a necháme ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept