Sušenky s kandovanou pomerančovou kůrou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušenky s kandovanou pomerančovou kůrou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 61270 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Cukr krupice |
2 špetka | Hřebíček mletý |
60 g | Kandovaná pomerančová kůra |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
500 g | Mandle mleté |
530 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 kávová lžička | Skořice mletá |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
Na polevu | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 457,5mg |
Draslík | 666,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 534,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 18,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček mletý, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Citronová šťáva, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Mandle mleté, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sušenky s kandovanou pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:
1 | Plechy vyložíme pečicím papírem, sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. |
2 | Žloutky s vejci a cukrem šlehačem ušleháme do pěny. Přimícháme umleté mandle, drobně pokrájenou kandovanou pomerančovou kůru, mletý hřebíček, skořici, ustrouhanou citronovou kůru a šťávu. Mouku (500 g, zbylou mouku odložíme na posypání válu) promícháme s kypřicím práškem a vmícháme do vaječné směsi. Vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále rozválíme na placku o tloušťce 4 mm. Těsto nakrájíme na čtverce 3x7 cm, zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odpočívat. Poté sušenky vyrovnáme na plechy a v předehřáté troubě 20 – 25 minut, až zezlátnou. |
3 | Upečené sušenky necháme vychladnout na mřížce a poté potřeme polovou, kterou jsme připravili utřením moučkového cukru se šťávou, a necháme ztuhnout. |