Jahodovo-vanilkové nanuky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodovo-vanilkové nanuky
Jahodovo-vanilkové nanuky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61279 |
Kategorie: | Zmrzlina ovocná |
Ingredience
350 g | Jahody zahradní |
350 ml | Mléko mandlové |
60 ml | Sirup agávový Bio |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 53,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 4,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Tresť vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko mandlové, Sirup agávový Bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodovo-vanilkové nanuky postup přípravy receptu:
1 | Do mixeru vlijeme mandlové mléko, agávový sirup, vanilkový extrakt a přidáme 170g nasekaných jahod. Vše rozmixujeme dohladka. |
2 | Zbylé jahody rozmačkáme vidličkou na malé kousky. |
3 | Rozmixovanou směs rozdělíme do formy na nanuky a navrch dáme rozmačkané jahody. Necháme chladnout 1-2 hodiny do ztuhnutí. |
4 | Potom do nanuků zapíchneme tyčky a formu dáme do mrazáku. |
5 | Když chceme hotové nanuky vyklopit, necháme formu chvíli stát při pokojové teplotě nebo ji necháme chvíli pod tekoucí teplou vodou. |