Ořechovo-bazalkové nanuky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechovo-bazalkové nanuky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61281 |
Kategorie: | Zmrzlina bezlepková |
Ingredience
30 g | Bazalka |
480 ml | Mléko mandlové |
220 g | Ořechy Kešu |
80 ml | Sirup agávový Bio |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 154,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 158,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Ořechy Kešu mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko mandlové, Sirup agávový Bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechovo-bazalkové nanuky postup přípravy receptu:
1 | Nesolené kešu ořechy předem namočíme do studené vody na 2 hodiny. |
2 | Do mixeru vlijeme mandlové mléko, přidáme kešu ořechy, čerstvou bazalku a agávový sirup. Vše rozmixujeme na pyré. Pokud bude pyré napěněné, necháme je chvíli odstát a pěnu lžící odstraníme. |
3 | Rozmixovanou směs nalijeme do formy na nanuky a necháme chladit 1-2 hodiny. |
4 | Potom do nanuků zapíchneme tyčky a formu dáme do mrazáku. |
5 | Když budeme chtít nanuky vyklopit, formu necháme chvíli stát při pokojové teplotě nebo ji necháme chvilku pod tekoucí teplou vodou. |
Poznámka
Voda na namočení ořechů podle potřeby.