Ovocný relish - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný relish
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61286 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
270 g | Brusinky |
1 špetka | Hřebíček mletý |
2 ks | Jablka |
80 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce | Sirup agávový Bio |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 208,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 86,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Hřebíček mletý, Jablka, Ořechy vlašské, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sirup agávový Bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný relish postup přípravy receptu:
1 | Do kuchyňského robotu vsypeme brusinky a rozsekáme je na malé kousky - nemixujeme příliš najemno. Brusinky potom přesypeme do mísy. |
2 | Do robotu dáme oloupaná, nakrájená jablka a také je rozsekáme na kousky. Přesypeme do mísy k brusinkám. Přimícháme nasekané ořechy, pomerančovou šťávu, pomerančovou kůru, agávový sirup a špetku hřebíčku. |
3 | Před podáváním relish dobře promícháme. V chladničce vydrží čerstvý 3 dny. |
Poznámka
Brusinky můžeme použít i mražené, před vsypáním do robotu je necháme rozmrazit. Jablka použijeme červená, např. Red Delicious.