Italská omáčka z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská omáčka z rajčat
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61289 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
500 g | Rajčata |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 593,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská omáčka z rajčat postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev, cibuli a střední část řapíkatého celeru nakrájíme na kousky a zpěníme na olivovém oleji. |
2 | Masitá rajčata omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Spolu s konzervovanými loupanými rajčaty je přidáme na orestovaný zeleninový základ. Vše vaříme velmi zvolna 45-60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody. |
3 | Povařenou směs propasírujeme přes síto (nemixujeme!) a omáčku necháme ještě probublávat 30 minut. |
4 | Vařenou omáčku podle chuti osolíme, osladíme a zjemníme kouskem másla. Přidáme čerstvou bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít. |
5 | Po částečném zchladnutí přelijeme omáčku do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice ponořené ze 3/4 ve vodě sterilujeme ve velkém hrnci. |