Jednoduchý recept

Telecí játra smažená

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6129
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
600 g Játra telecí
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mouka pšeničná hrubá
1 ks Strouhanka
1 ks Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

88% Kalorie 1,726 kcal
Kilojoule 7 223kJ
72% Sacharidy 258 g
59% Tuky 44 g
52% Sodík 1 g
121% Bílkoviny 68 g

Telecí játra smažená postup přípravy receptu:

1

Játra pouze otřeme, odblaníme a rozkrojíme na čtyři ploché porce, které na okrajích nařízneme, aby se nekroutila. Poté játra obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce.

2

Na pánvi rozehřejeme tuk, obalená játra na něm osmažíme.

3

Hotová játra pokapeme máslem a obložíme dílky citrónu.

Poznámka

Jako přílohy můžeme podávat brambory, hranolky, bramborovou kaši, saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept