Telecí játra smažená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra smažená
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6129 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
600 g | Játra telecí |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Strouhanka |
1 ks | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 650,4mg |
Draslík | 662,1mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 59g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Játra telecí, Strouhanka, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra smažená postup přípravy receptu:
1 | Játra pouze otřeme, odblaníme a rozkrojíme na čtyři ploché porce, které na okrajích nařízneme, aby se nekroutila. Poté játra obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce. |
2 | Na pánvi rozehřejeme tuk, obalená játra na něm osmažíme. |
3 | Hotová játra pokapeme máslem a obložíme dílky citrónu. |
Poznámka
Jako přílohy můžeme podávat brambory, hranolky, bramborovou kaši, saláty.