Recept

Hovězí plátky v omáčce z rajčat

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61290
Kategorie: Maso

Ingredience

Italská omáčka z rajčat [61289]
1 hrst Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
40 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
500 g Rajčata
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná
Hovězí plátky v omáčce z rajčat
1 kávová lžička Bazalka
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 106kJ
5% Sacharidy 19 g
70% Tuky 53 g
48% Sodík 955 mg
85% Bílkoviny 48 g

Hovězí plátky v omáčce z rajčat postup přípravy receptu:

1

Plátky hovězího masa překryjeme potravinářskou fólií a zlehka je naklepeme. Maso osolíme, po obou stranách opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.

2

V pánvi na rozpáleném olivovém oleji maso opečeme dozlatova. Potom plátky zalijeme předem připravenou domácí omáčkou z rajčat a přilijeme trochu vody.

3

Každý plátek masa obložíme dvěma plátky mozzarelly a posypeme špetkou oregana. Navrch položíme lístek bazalky.

4

Pánev dáme do vyhřáté trouby a pokrm zapečeme.

5

Italská omáčka z rajčat [61289]:

6

Očištěnou mrkev, cibuli a střední část řapíkatého celeru nakrájíme na kousky a zpěníme na olivovém oleji.

7

Masitá rajčata omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Spolu s konzervovanými loupanými rajčaty je přidáme na orestovaný zeleninový základ. Vše vaříme velmi zvolna 45-60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody.

8

Povařenou směs propasírujeme přes síto (nemixujeme!) a omáčku necháme ještě probublávat 30 minut.

9

Vařenou omáčku podle chuti osolíme, osladíme a zjemníme kouskem másla. Přidáme čerstvou bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít.

10

Po částečném zchladnutí přelijeme omáčku do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice ponořené ze 3/4 ve vodě sterilujeme ve velkém hrnci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept