Italské rizoto s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské rizoto s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61292 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
60 g | Houby sušené |
150 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej olivový |
320 g | Rýže Carnarolli |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
200 ml | Víno bílé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 531,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 47,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Olej olivový, Sůl mořská, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže Carnarolli nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Italské rizoto s houbami postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby necháme chvíli namočené ve sklenici vody. |
2 | V pánvi na másle a oleji osmahneme nasekanou cibuli. Přidáme hrst rýže a podlijeme zeleninovým vývarem. Dále přidáme houby a vše zalijeme suchým bílým vínem. Za stálého míchání vaříme, odpařujeme tekutinu, postupně přidáváme rýži a přiléváme další vývar. Stále mícháme, až do odpaření tekutiny a změknutí rýže. |
3 | Do rizota přidáme plátek másla, nastrouhaný sýr, osolíme a znovu mícháme až do doby, kdy bude mít rizoto krémovou konzistenci. |
4 | Při podávání ozdobíme každou porci nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Pokud možno použijeme sušené hříbky.