Brambory zapečené v mléce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené v mléce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61296 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
20 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené v mléce postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na tenčí plátky. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme oloupaný, rozmačkaný stroužek česneku a krátce osmahneme. Česnek vyjmeme a do pánve dáme připravené brambory. Chvíli restujeme, potom brambory zalijeme mlékem tak, aby zůstaly ponořené. Zvolna vaříme, dokud tekutina nezhoustne. |
3 | Potom obsah pánve přendáme do zapékací mísy, podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Brambory zapečeme v troubě vyhřáté na 190°C a po 5 minutách můžeme podávat. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.