Špízy Carbonata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy Carbonata
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61297 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krystal |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
16 plátek | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 2,9mg |
Draslík | 12,6mg |
Vláknina | 291,5mg |
Vitamín A | 1,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krystal, Skořice mletá, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Špízy Carbonata postup přípravy receptu:
1 | Připravíme 16 dlouhých, tenkých plátků vykostěného bůčku. |
2 | Plátky napícháme na špejle nebo jehly tak, jako bychom maso prošívali. |
3 | Špízy položíme na rozehřátou suchou pánev, osolíme je po obou stranách a smažíme dozlatova. Usmažené špízy upravíme na talíře. |
4 | Na pánev s výpekem nasypeme cukr, skořici a přilijeme citronovou šťávu. Promícháme a necháme mírně zkaramelizovat. |
5 | Omáčkou přelijeme špízy a ihned podáváme. |