Brambory na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory na pivu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61298 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 16,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 152,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory na pivu postup přípravy receptu:
1 | Menší omyté brambory dáme do hrnce s vodou a vaříme ve slupce 10-12 minut. Slijeme je a po mírném vychladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Zvolna restujeme. |
3 | Po chvíli přidáme snítku čerstvého rozmarýnu a plátky brambor, které orestujeme. Vše zalijeme pivem tak, aby byly brambory ponořené. Osolíme, opepříme a povaříme, dokud se pivo neodpaří. |
4 | Nakonec pánev s bramborami vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a po 5 minutách zapékání můžeme podávat. |
Poznámka
Brambory na pivu jsou vhodnou přílohou např. k telecímu masu.