Jednoduchý recept

Brambory na pivu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61298
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1000 g Brambory
1 ks Cibule
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 ks Rozmarýn čerstvý
60 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 204kJ
10% Sacharidy 37 g
15% Tuky 12 g
19% Sodík 376 mg
16% Bílkoviny 9 g

Brambory na pivu postup přípravy receptu:

1

Menší omyté brambory dáme do hrnce s vodou a vaříme ve slupce 10-12 minut. Slijeme je a po mírném vychladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Zvolna restujeme.

3

Po chvíli přidáme snítku čerstvého rozmarýnu a plátky brambor, které orestujeme. Vše zalijeme pivem tak, aby byly brambory ponořené. Osolíme, opepříme a povaříme, dokud se pivo neodpaří.

4

Nakonec pánev s bramborami vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a po 5 minutách zapékání můžeme podávat.

Poznámka

Brambory na pivu jsou vhodnou přílohou např. k telecímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept