Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61302
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

100 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr moučkový
4 ks Jablka
80 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
50 g Ořechy vlašské
2 ks Vejce slepičí
20 plátek Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 152kJ
30% Sacharidy 109 g
41% Tuky 31 g
2% Sodík 43 mg
27% Bílkoviny 15 g

Jablka Valdostana postup přípravy receptu:

1

Plátky veky lehce potřeme máslem.

2

Zbylým máslem vymažeme zapékací mísu a urovnáme do ní připravené plátky veky. Na veku rozprostřeme omytá, na plátky nakrájená jablka, pocukrujeme a posypeme vlašskými ořechy. Znovu navrstvíme veku, jablka, pocukrujeme a posypeme ořechy.

3

V misce ušleháme metličkou celá vejce.

4

Ve vodní lázni rozpustíme krupicový cukr, přilijeme mléko a promícháme. Po chvíli směs přidáváme k rozšlehaným vejcím, až se vytvoří vysoká pěna.

5

Pěnu vlijeme do zapékací mísy, jablka mají být ponořená. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

6

Moučník podáváme teplý, poprášený moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept