Jablka Valdostana - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka Valdostana
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61302 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
4 ks | Jablka |
80 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
50 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Vejce slepičí |
20 plátek | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 159,2mg |
Draslík | 308,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 251,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka Valdostana postup přípravy receptu:
1 | Plátky veky lehce potřeme máslem. |
2 | Zbylým máslem vymažeme zapékací mísu a urovnáme do ní připravené plátky veky. Na veku rozprostřeme omytá, na plátky nakrájená jablka, pocukrujeme a posypeme vlašskými ořechy. Znovu navrstvíme veku, jablka, pocukrujeme a posypeme ořechy. |
3 | V misce ušleháme metličkou celá vejce. |
4 | Ve vodní lázni rozpustíme krupicový cukr, přilijeme mléko a promícháme. Po chvíli směs přidáváme k rozšlehaným vejcím, až se vytvoří vysoká pěna. |
5 | Pěnu vlijeme do zapékací mísy, jablka mají být ponořená. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
6 | Moučník podáváme teplý, poprášený moučkovým cukrem. |