Jednoduchý recept

Penne "Puttanesca"

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61303
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 ks Ančovičky konzervované
4 stroužek Česnek
4 ks Feferony
2 polévková lžíce Kapary sterilované
4 polévková lžíce Olivy černé
1 hrst Petržel - nať
400 g Rajčata Cherry
400 g Těstoviny Penne
100 ml Víno bílé
4 l Voda pitná
1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 188kJ
22% Sacharidy 80 g
10% Tuky 7 g
130% Sodík 3 g
49% Bílkoviny 28 g

Penne "Puttanesca" postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.

2

Na pávni rozpálíme olivový olej, přidáme oloupané stroužky česneku, na kousky natrhané ančovičky, kapary, nakrájené olivy a feferonky. Vše chvíli restujeme, potom přilijeme víno a necháme je odpařovat.

3

Z pánve vyjmeme stroužky česneku (kdo má rád česnek, nechá v pánvi) a přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka. Vše chvíli vaříme a podle potřeby podléváme trochou vody.

4

Nakonec do pánve vmícháme uvařené těstoviny, promícháme a vsypeme nasekanou petrželku. Přilijeme ještě kapku vody a pokrm podle chuti osolíme.

5

Při podávání ozdobíme každou porci lístky čerstvé bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept