Penne "Puttanesca" - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne "Puttanesca"
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61303 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Ančovičky konzervované |
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
4 polévková lžíce | Olivy černé |
1 hrst | Petržel - nať |
400 g | Rajčata Cherry |
400 g | Těstoviny Penne |
100 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 38,3mg |
Draslík | 636,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 193,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Feferony, Kapary sterilované, Víno bílé, Voda pitná, Bazalka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Petržel - nať, Rajčata Cherry, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne "Puttanesca" postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme. |
2 | Na pávni rozpálíme olivový olej, přidáme oloupané stroužky česneku, na kousky natrhané ančovičky, kapary, nakrájené olivy a feferonky. Vše chvíli restujeme, potom přilijeme víno a necháme je odpařovat. |
3 | Z pánve vyjmeme stroužky česneku (kdo má rád česnek, nechá v pánvi) a přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka. Vše chvíli vaříme a podle potřeby podléváme trochou vody. |
4 | Nakonec do pánve vmícháme uvařené těstoviny, promícháme a vsypeme nasekanou petrželku. Přilijeme ještě kapku vody a pokrm podle chuti osolíme. |
5 | Při podávání ozdobíme každou porci lístky čerstvé bazalky. |