Jednoduchý recept

Linguine s krevetami a cuketou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61305
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Česnek
2 ks Cuketa
1 ks Feferony
300 g Krevety tygří - loupané
100 ml Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
400 g Těstoviny Linguine
100 ml Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 663 kcal
Kilojoule 2 773kJ
21% Sacharidy 76 g
38% Tuky 29 g
29% Sodík 584 mg
54% Bílkoviny 31 g

Linguine s krevetami a cuketou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.

2

V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme celou hlavičku česneku rozmáčknutou v dlani.

3

4 krevety ponecháme celé. Hlavičky zbylých krevet zmáčkneme a šťávu z nich vymačkáme přímo do pánve s česnekem. Potom hlavičky vhodíme na několik minut do pánve a vyjmeme. Do pánve přidáme nakrájené krevety, celé krevety a nakrájené cukety. Z pánve odstraníme česnek a přilijeme bílé víno. Krátce povaříme a vhodíme feferonku.

4

Nakonec do pánve přidáme uvařené těstoviny a promícháme je s omáčkou.

5

Při podávání ozdobíme každou porci celou krevetou a nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept