Jednoduchý recept

Slávky po námořnickém způsobu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61306

Ingredience

2 ks Citrony
2 ks Feferony
1500 g Mušle slávky
150 ml Olej olivový
1 hrst Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl mořská
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 849kJ
6% Sacharidy 23 g
61% Tuky 46 g
78% Sodík 2 g
82% Bílkoviny 46 g

Slávky po námořnickém způsobu postup přípravy receptu:

1

Na pánev vlijeme olivový olej, ihned přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený česnek a na plátky nakrájené feferonky. Po chvíli restování přidáme do pánve očištěné, propláchnuté slávky (ty, které budou otevřené, vyhodíme, použijeme jen zavřené nebo mírně pootevřené.) Pokud se do pánve dostane trocha vody z proplachování slávek, nevadí. Přilijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu (ze 2 citronů) a pánev přikryjeme pokličkou. Slávky budou vařené za 3-4 minuty. Když se otevřou, osolíme je a posypeme nasekanou petrželkou. Promícháme a znovu přikryjeme pokličkou. Odstavíme z plotny a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept