Slávky po námořnickém způsobu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky po námořnickém způsobu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61306 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
2 ks | Citrony |
2 ks | Feferony |
1500 g | Mušle slávky |
150 ml | Olej olivový |
1 hrst | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 682,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 84,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Feferony, Mušle slávky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky po námořnickém způsobu postup přípravy receptu:
1 | Na pánev vlijeme olivový olej, ihned přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený česnek a na plátky nakrájené feferonky. Po chvíli restování přidáme do pánve očištěné, propláchnuté slávky (ty, které budou otevřené, vyhodíme, použijeme jen zavřené nebo mírně pootevřené.) Pokud se do pánve dostane trocha vody z proplachování slávek, nevadí. Přilijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu (ze 2 citronů) a pánev přikryjeme pokličkou. Slávky budou vařené za 3-4 minuty. Když se otevřou, osolíme je a posypeme nasekanou petrželkou. Promícháme a znovu přikryjeme pokličkou. Odstavíme z plotny a můžeme podávat. |