Recept

Těstoviny s klobásou a omáčkou z rajčat

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61307

Ingredience

4 ks Klobása Salsiccia
2 polévková lžíce Olej olivový
150 ml Omáčka z rajčat
1 hrst Petržel - nať
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Sůl
320 g Těstoviny Tagliatelle
3 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek
Italská omáčka z rajčat [61289]
1 hrst Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
500 g Rajčata
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 223kJ
22% Sacharidy 79 g
22% Tuky 17 g
49% Sodík 986 mg
24% Bílkoviny 13 g

Těstoviny s klobásou a omáčkou z rajčat postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpálíme kapku olivového oleje. Klobásy oloupeme a vnitřek rozmačkáme. Přidáme do pánve spolu s rozmačkanými stroužky česneku. Vhodíme snítku rozmarýnu, přilijeme bílé víno a 2 naběračky předem připravené omáčky z rajčat. Necháme zvolna vařit.

2

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme o něco dříve, než budou na skus. Vmícháme je do pánve, kde se dovaří.

3

Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a zakápneme olivovým olejem.

4

Italská omáčka z rajčat [61289]:

5

Očištěnou mrkev, cibuli a střední část řapíkatého celeru nakrájíme na kousky a zpěníme na olivovém oleji.

6

Masitá rajčata omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Spolu s konzervovanými loupanými rajčaty je přidáme na orestovaný zeleninový základ. Vše vaříme velmi zvolna 45-60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody.

7

Povařenou směs propasírujeme přes síto (nemixujeme!) a omáčku necháme ještě probublávat 30 minut.

8

Vařenou omáčku podle chuti osolíme, osladíme a zjemníme kouskem másla. Přidáme čerstvou bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít.

9

Po částečném zchladnutí přelijeme omáčku do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice ponořené ze 3/4 ve vodě sterilujeme ve velkém hrnci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept