Těstoviny s klobásou a omáčkou z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s klobásou a omáčkou z rajčat
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61307 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Klobása Salsiccia |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
150 ml | Omáčka z rajčat |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Sůl |
320 g | Těstoviny Tagliatelle |
100 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Italská omáčka z rajčat [61289] | |
---|---|
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
500 g | Rajčata |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 676,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Bazalka, Celer řapíkatý, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Těstoviny Tagliatelle, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Klobása Salsiccia, Omáčka z rajčat nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s klobásou a omáčkou z rajčat postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme kapku olivového oleje. Klobásy oloupeme a vnitřek rozmačkáme. Přidáme do pánve spolu s rozmačkanými stroužky česneku. Vhodíme snítku rozmarýnu, přilijeme bílé víno a 2 naběračky předem připravené omáčky z rajčat. Necháme zvolna vařit. |
2 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme o něco dříve, než budou na skus. Vmícháme je do pánve, kde se dovaří. |
3 | Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a zakápneme olivovým olejem. |
4 | Italská omáčka z rajčat [61289]: |
5 | Očištěnou mrkev, cibuli a střední část řapíkatého celeru nakrájíme na kousky a zpěníme na olivovém oleji. |
6 | Masitá rajčata omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Spolu s konzervovanými loupanými rajčaty je přidáme na orestovaný zeleninový základ. Vše vaříme velmi zvolna 45-60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody. |
7 | Povařenou směs propasírujeme přes síto (nemixujeme!) a omáčku necháme ještě probublávat 30 minut. |
8 | Vařenou omáčku podle chuti osolíme, osladíme a zjemníme kouskem másla. Přidáme čerstvou bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít. |
9 | Po částečném zchladnutí přelijeme omáčku do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice ponořené ze 3/4 ve vodě sterilujeme ve velkém hrnci. |