Jednoduchý recept

Špagety s česnekem a feferonkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61308
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

16 stroužek Česnek
2 ks Feferony
100 ml Olej olivový extra panenský
1 hrst Petržel - nať
400 g Špagety, Makarony
150 g Sůl mořská
10 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 617kJ
23% Sacharidy 82 g
36% Tuky 27 g
742% Sodík 15 g
26% Bílkoviny 15 g

Špagety s česnekem a feferonkami postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce nalijeme 10l vody a přidáme 150g mořské soli. Přivedeme k varu, vložíme špagety a vaříme je na skus. Po uvaření špagety slijeme.

2

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupané, na tenké plátky nakrájené stroužky česneku a nakrájené feferonky. Opečeme a vmícháme uvařené špagety (pokud ve špagetách zůstane trocha vody po vaření, nevadí.) Vše dobře promícháme.

3

Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Poznámka

Těstoviny vařené ve velkém množství vody jsou chutnější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept