Telecí játra smažená ve vaječném těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra smažená ve vaječném těstě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6131 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Hrášek |
600 g | Játra telecí |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 647,4mg |
Draslík | 529,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 59g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Játra telecí, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra smažená ve vaječném těstě postup přípravy receptu:
1 | Játra nakrájíme na plátky, odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a obalíme v mouce. |
2 | V misce rozšleháme vejce do pěny, přisypeme mouku, zašleháme, osolíme a přidáme 2 - 3 lžíce sodovky anebo piva. Těsto by mělo být husté jako na kapání. Na závěr do těsta přimícháme na hrubo nasekaný hrášek. |
3 | Připravené plátky namočíme v připraveném těstě a hned je vkládáme na rozehřátý tuk. Pánví pohybujeme tak, aby se tuk přeléval přes řízky. Získají tím kyprost. |
4 | Plátky jater osmažíme ze obou stran a dáme je odkapat na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. |
Poznámka
Jako přílohy podáváme dušenou zeleninu, brambory, bramborovou kaši, zeleninové saláty, grilovaná rajčata.