Semifredo s lentilkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Semifredo s lentilkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61312 |
Kategorie: | Semifredo |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
1 hrst | Kandované ovoce |
2 polévková lžíce | Lentilky |
1 hrst | Mandle loupané |
40 ml | Martell cognac |
1 hrst | Ořechy vlašské |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 257,9mg |
Draslík | 88,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 182,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kandované ovoce, Lentilky, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle loupané, Martell cognac, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Semifredo s lentilkami postup přípravy receptu:
1 | Vejce a smetanu necháme před přípravou v místě se stejnou teplotou. |
2 | Žloutky oddělíme od bílků, žloutky metličkou vyšleháme s cukrem a přidáme trochu koňaku. Šleháme tak dlouho, až vznikne krém. |
3 | Smetanu ušleháme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně do žloutkévého krému vmícháme smetanu a sníh. |
4 | Do hotového krému zlehka vmícháme kandované ovoce, nasekané ořechy, mandle a lentilky. Vše přidáváme postupně, aby se suroviny nepropadly na dno. |
5 | Chlebíčkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a krém do ní vlijeme. Můžeme ozdobit zbylým ovocem a mandlemi. |
6 | Dezert uložíme na 6 hodin do mrazáku. |
Poznámka
Pokud připravujeme dezert pro děti, koňak vynecháme.