Jednoduchý recept

Jemný dýňový krém

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61313

Ingredience

800 g Dýně
120 g Hříbky čerstvé
80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 plátek Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar zeleninový
40 g Máslo čerstvé
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 442kJ
11% Sacharidy 38 g
58% Tuky 43 g
71% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Jemný dýňový krém postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme a lžící vydlabeme dužinu i semínka. Dužinu nakrájíme na kousky.

2

Kousky dýně potom dáme do máslem vymazané keramické zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

3

Pancettu orestujeme na pánvi dokřupava a vyjmeme na papírovou utěrku. Do pánve přidáme očištěné, na kousky nakrájené hříbky, zalijeme trochou olivového oleje, ochutíme snítkou tymínu a krátce opékáme.

4

Pečenou dýni vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Necháme 15 minut stát. Potom dýni s vývarem rozmixujeme a přidáme ricottu.

5

Směs přepasírujeme přes cedník, aby vznikl hladký, jemný krém. Polévku osolíme, opepříme a na talířích ozdobíme hříbky. Navrch kápneme olivový olej.

Poznámka

Pancettu můžeme nahradit anglickou slaninou, ricottu nahradíme tvarohem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept