Jemný dýňový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný dýňový krém
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61313 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
800 g | Dýně |
120 g | Hříbky čerstvé |
80 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 plátek | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Ricotta |
1 l | Vývar zeleninový |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 642,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 16g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,0mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Hříbky čerstvé, Sůl, Sýr Ricotta, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pancetta, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný dýňový krém postup přípravy receptu:
1 | Dýni oloupeme a lžící vydlabeme dužinu i semínka. Dužinu nakrájíme na kousky. |
2 | Kousky dýně potom dáme do máslem vymazané keramické zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
3 | Pancettu orestujeme na pánvi dokřupava a vyjmeme na papírovou utěrku. Do pánve přidáme očištěné, na kousky nakrájené hříbky, zalijeme trochou olivového oleje, ochutíme snítkou tymínu a krátce opékáme. |
4 | Pečenou dýni vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Necháme 15 minut stát. Potom dýni s vývarem rozmixujeme a přidáme ricottu. |
5 | Směs přepasírujeme přes cedník, aby vznikl hladký, jemný krém. Polévku osolíme, opepříme a na talířích ozdobíme hříbky. Navrch kápneme olivový olej. |
Poznámka
Pancettu můžeme nahradit anglickou slaninou, ricottu nahradíme tvarohem.