Recept

Voňavý dýňový koláč

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61314

Ingredience

250 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
600 g Dýně
100 g Hrozinky
5 ks Hřebíček
5 ks Kardamom
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
340 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na formu
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 186kJ
27% Sacharidy 96 g
18% Tuky 14 g
3% Sodík 58 mg
19% Bílkoviny 11 g

Voňavý dýňový koláč postup přípravy receptu:

1

Oloupanou dýni nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na máslem vymazaný plech. Plátky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

2

V hmoždíři roztlučeme všechno koření.

3

V míse šleháme metličkou celá vejce, krupicový cukr a olivový olej. Když se cukr rozpustí, přidáme předem namočené rozinky a promícháme.

4

Upečené plátky dýně dáme do misky a rozmixujeme. Potom našlehanou dýni vmícháme do krému v míse. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Mícháme, a když se všechny suroviny spojí, přisypeme roztlučené koření.

5

Dortovou formu lehce vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 1 hodinu.

6

Upečený koláč poprášíme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept