Recept

Hovězí oháňka s rajčatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 240 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 220 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61316
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1000 g Hovězí oháňka
1 ks Mrkev kořen
100 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1000 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,444 kcal
Kilojoule 6 040kJ
6% Sacharidy 20 g
65% Tuky 49 g
36% Sodík 722 mg
50% Bílkoviny 28 g

Hovězí oháňka s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí oháňku předem namočíme do hrnce s vodou.

2

Potom vodu osolíme a k masu v hrnci přidáme očištěnou, nakrájenou mrkev, 1 cibuli a svazek bylinek. Vaříme až 2 hodiny, maso půjde lépe od kosti. Pěnu tvořící se na povrchu pravidelně sbíráme. Měkké maso scedíme.

3

V jiném vyšším hrnci rozpálíme olivový olej, na něj vsypeme slaninu nakrájenou na kostičky a necháme rozpustit. Přidáme nakrájenou cibuli, rozmáčknuté stroužky česneku a krátce osmahneme. Na základ dáme vařené maso a přilijeme víno, které se bude zvolna odpařovat. Když bude víno zcela odpařené, dáme do hrnce loupaná rajčata a podle potřeby přilijeme masový výar. Pod pokličkou vše vaříme ještě 1-1,5 hodiny. Potom přidáme na proužky nakrájený řapíkatý celer a povaříme ještě asi 10 minut. Stroužky česneku odstraníme.

4

Maso osolíme, rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept