Jednoduchý recept

Zapečená růžičková kapusta

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61320

Ingredience

800 g Kapusta růžičková
20 g Máslo čerstvé
60 g Pancetta
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 277kJ
4% Sacharidy 13 g
25% Tuky 18 g
39% Sodík 780 mg
35% Bílkoviny 20 g

Zapečená růžičková kapusta postup přípravy receptu:

1

Růžičkovou kapustu omyjeme pod tekoucí vodou a vrchní vrstvu lístků odstraníme.

2

Kapustičky vaříme v osolené vodě 10-15 minut.

3

Na pánvi na rozpuštěném másle lehce opečeme na kostičky nakrájenou pancettu. Přidáme povařené kapustičky a vše krátce restujeme.

4

Obsah pánve přendáme do zapékací mísy a vše hustě posypeme nahrubo nastrouhaným parmezánem.

5

Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 220°C asi 8 minut.

Poznámka

Podáváme jako přílohu např. k pečené kachně nebo jiným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept