Zapečená růžičková kapusta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená růžičková kapusta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61320 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
800 g | Kapusta růžičková |
20 g | Máslo čerstvé |
60 g | Pancetta |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 805,0mg |
---|---|
Cholesterol | 9g |
Draslík | 23,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 195,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Pancetta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená růžičková kapusta postup přípravy receptu:
1 | Růžičkovou kapustu omyjeme pod tekoucí vodou a vrchní vrstvu lístků odstraníme. |
2 | Kapustičky vaříme v osolené vodě 10-15 minut. |
3 | Na pánvi na rozpuštěném másle lehce opečeme na kostičky nakrájenou pancettu. Přidáme povařené kapustičky a vše krátce restujeme. |
4 | Obsah pánve přendáme do zapékací mísy a vše hustě posypeme nahrubo nastrouhaným parmezánem. |
5 | Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 220°C asi 8 minut. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu např. k pečené kachně nebo jiným masům.