Jednoduchý recept

Bucatini s rajčatovou omáčkou a ovčím sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61321
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
300 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
400 g Těstoviny Bucatini
200 ml Víno bílé
4 l Voda pitná
1 polévková lžíce Protlak rajčatový

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 944 kcal
Kilojoule 3 951kJ
22% Sacharidy 79 g
68% Tuky 51 g
65% Sodík 1 g
58% Bílkoviny 33 g

Bucatini s rajčatovou omáčkou a ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny.

2

Na pánvi rozehřejeme kapku olivového oleje a orestujeme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přilijeme víno a když se odpaří, přidáme do pánve loupaná rajčata se lžící protlaku. Zvolna vaříme a podle potřeby přilijeme trochu vody z vaření těstovin.

3

Vařené těstoviny slijeme a z cedníku rovnou vyklopíme do pánve s omáčkou. Dochutíme pepřem a přidáme trochu nastrouhaného sýru. Vše ještě chvíli povaříme.

4

Při podávání každou porci hustě posypeme nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept