Svěží tatarák z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svěží tatarák z tuňáka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61322 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 366,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapary sterilované, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svěží tatarák z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Steak z tuňáka nakrájíme na proužky, které rozsekáme na velmi malé kousíčky. Přidáme nasekané olivy a olivový olej. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájené kapary, oloupaná, zrníček zbavená rajčata nasekaná na kousíčky a hrst nasekané petrželky. Na prkénku tatarák nasekáme nožem a potom ještě ručně promícháme. Nakonec přilijeme citronovou šťávu. |
2 | Pomocí dvou lžic tvarujeme na talířky bochánky tataráku, které pokapeme olivovým olejem. |
Poznámka
Podáváme s opečenou bruschettou.