Černouškové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černouškové
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61331 |
Kategorie: | Cake pops |
Ingredience
Na zdobení | |
---|---|
100 g | Čokoláda mléčná |
150 g | Fondán |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Základní těsto na figurky (cakepops) [61330] | |
70 g | Cukr krupice |
70 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
70 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Tvaroh tučný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 32,7mg |
Draslík | 51,4mg |
Vláknina | 935,3mg |
Vitamín A | 39,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda mléčná, Vaječný bílek slepičí, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fondán, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černouškové postup přípravy receptu:
1 | Mléčnou čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. |
2 | Předem připravené kouličky ze základního těsta ponoříme do rozpuštěné čokolády a necháme oschnout. |
3 | Fondán rozválíme a z bílého a žlutého vykrájíme formičkou ve tvaru květiny větší květy, z oranžového a zeleného fondánu vykrájíme malé kvítky. |
4 | Na každou kouličku připevníme žlutý, oranžový a zelený kvítek. Slepujeme je mezi sebou rozšlehaným bílkem. Bílé květy navlékneme zespodu na špejli a zdvihneme směrem k hlavičce jako límec. Z červeného fondánu vytvarujeme nos a pusu a nalepíme na obličej. Z bílého fondánu a zbylé čokolády vytvoříme figurkám oči. |
5 | Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]: |
6 | Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme. |
7 | Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku. |
8 | Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu. |
9 | Do každé kouličky potom zapíchneme špejli. |
Poznámka
Základní těsto můžeme připravit den předem.