Recept

Barevná želé srdíčka s marcipánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61336
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

180 g Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
50 g Mandle mleté
300 g Marcipánová hmota surová
150 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vejce slepičí
100 g Želé jablečné
100 g Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 044kJ
20% Sacharidy 72 g
26% Tuky 20 g
1% Sodík 18 mg
14% Bílkoviny 8 g

Barevná želé srdíčka s marcipánem postup přípravy receptu:

1

Hladkou mouku, prášek do pečiva a mleté loupané mandle smícháme v míse. Přidáme změklé máslo, 130g cukru, 50g rozdrobeného marcipánu a 1 celé vejce. Rychle uhněteme těsto, které dáme na 1 hodinu do chladničky.

2

Zbylý marcipán, cukr a vejce zpracujeme a vzniklou hmotou naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou tenkou špičkou.

3

Připravené těsto (je křehké a drobivé) po částech rozválíme na tloušťku asi 5 mm. Vykrajujeme srdíčka, která urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Marcipánovou hmotu cukrářským sáčkem naneseme na okraje srdíček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut.

4

Odděleně zahřejeme oba druhy želé. Polovinu vychladlých srdíček ozdobíme jablečným želé, druhou polovinu rybízovým želé. Necháme ztuhnout.

Poznámka

Podáváme jako drobné zákusky ke kávě nebo k čaji.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept