Barevná želé srdíčka s marcipánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barevná želé srdíčka s marcipánem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61336 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
180 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mandle mleté |
300 g | Marcipánová hmota surová |
150 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Želé jablečné |
100 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 67,1mg |
Draslík | 77,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Marcipánová hmota surová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želé jablečné nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Barevná želé srdíčka s marcipánem postup přípravy receptu:
1 | Hladkou mouku, prášek do pečiva a mleté loupané mandle smícháme v míse. Přidáme změklé máslo, 130g cukru, 50g rozdrobeného marcipánu a 1 celé vejce. Rychle uhněteme těsto, které dáme na 1 hodinu do chladničky. |
2 | Zbylý marcipán, cukr a vejce zpracujeme a vzniklou hmotou naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou tenkou špičkou. |
3 | Připravené těsto (je křehké a drobivé) po částech rozválíme na tloušťku asi 5 mm. Vykrajujeme srdíčka, která urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Marcipánovou hmotu cukrářským sáčkem naneseme na okraje srdíček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut. |
4 | Odděleně zahřejeme oba druhy želé. Polovinu vychladlých srdíček ozdobíme jablečným želé, druhou polovinu rybízovým želé. Necháme ztuhnout. |
Poznámka
Podáváme jako drobné zákusky ke kávě nebo k čaji.