Kachní prsa se smaženou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa se smaženou zeleninou
Kachní prsa se smaženou zeleninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 61337 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Brokolice |
8 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule lahůdková |
50 g | Cuketa |
600 g | Kachní prsa |
100 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
0,3 kávová lžička | Omáčka rybí |
0,3 kávová lžička | Omáčka ústřicová |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Žampiony čerstvé |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 642,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 597,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cuketa, Olej sezamový, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Paprika červená, Sůl, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Cibule lahůdková, Kachní prsa, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa se smaženou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa s kůží opláchneme, osušíme a kůži ostrým nožem nařežeme do tvaru čtverečků. Dbáme, abychom neprořízli maso. Osolíme z obou stran, stranu bez kůže dále opepříme a poprášíme zázvorem. |
2 | Prsa kůží dolu přitlačíme na suchou pánev a opečeme na velmi mírném plameni. Všechen vypečený tuk sléváme do hrnku. Když je kůžička křupavá, prsa otočíme, zakryjeme alobalem a na mírném plameni dopékáme, zhruba 3 minuty. Poté maso mimo sporák necháme odpočinout. Pokud by byla kachní prsa málo propečená, můžeme je ještě dopéci v troubě. |
3 | Všechnu zeleninu omyjeme, necháme okapat, očistíme a drobně pokrájíme, chilli papričku a cibuli na velmi jemno, česnek na plátky. Olej vlijeme do rozpálené wok pánve, zeleninu (vyjma cibulky)na něm zprudka asi 2 minuty smažíme. Poté přidáme ústřicovou a rybí omáčku (od každé pár kapek), vmícháme trochu vypečeného tuku z kachny, dobře promícháme a na závěr vmícháme cibulku. |
4 | Kachní prsa nakrájíme na plátky, necháme okapat tuk, a klademe je na porci usmažené zeleniny. |
Poznámka
Jako přílohu volíme jasmínovou rýži.