Jednoduchý recept

Konfitovaná kachna

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 280 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 61338
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Česnek
1 ks Kachna domácí
1 l Olej rostlinný
4 ks Rozmarýn čerstvý
100 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

113% Kalorie 2,239 kcal
Kilojoule 9 368kJ
1% Sacharidy 5 g
335% Tuky 251 g
485% Sodík 10 g
1% Bílkoviny 1 g

Konfitovaná kachna postup přípravy receptu:

1

Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Ořízneme spodní části křídel, kachnu rozpůlíme a vložíme do pekáče. Maso ze všech stran osolíme, přihodíme 2 větvičky rozmarýnu. Neoloupanou paličku česneku příčně rozkrojíme a ke kachně přidáme stroužky z poloviny paličky. Kachnu přikryjeme alobalem a v lednici necháme alespoň 12 hodin marinovat.

2

Marinovanou kachnu opláchneme pod tekoucí vodou, abychom odstranili přebytečnou sůl, vložíme do hlubšího pekáče a zalijeme olejem, kachna musí být v oleji ponořená. Přidáme zbylé větvičky rozmarýnu a druhou polovinu rozebraných stroužků česneku. Kachnu pod přikrytím pečeme v troubě předehřáté na 130 °C asi 3 – 4 hodiny.

3

Upečenou kachnu přeložíme na plech, odstraníme kosti a ještě asi 20 minut pečeme v troubě na horní pečení při teplotě 200 °C.

Poznámka

Kachnu servírujeme s knedlíky a s dušeným červeným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept