Konfitovaná kachna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 280 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Konfitovaná kachna
Celkový čas: | 280 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 61338 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Kachna domácí |
1 l | Olej rostlinný |
4 ks | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 420,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 141,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 585,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 23,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Konfitovaná kachna postup přípravy receptu:
1 | Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Ořízneme spodní části křídel, kachnu rozpůlíme a vložíme do pekáče. Maso ze všech stran osolíme, přihodíme 2 větvičky rozmarýnu. Neoloupanou paličku česneku příčně rozkrojíme a ke kachně přidáme stroužky z poloviny paličky. Kachnu přikryjeme alobalem a v lednici necháme alespoň 12 hodin marinovat. |
2 | Marinovanou kachnu opláchneme pod tekoucí vodou, abychom odstranili přebytečnou sůl, vložíme do hlubšího pekáče a zalijeme olejem, kachna musí být v oleji ponořená. Přidáme zbylé větvičky rozmarýnu a druhou polovinu rozebraných stroužků česneku. Kachnu pod přikrytím pečeme v troubě předehřáté na 130 °C asi 3 – 4 hodiny. |
3 | Upečenou kachnu přeložíme na plech, odstraníme kosti a ještě asi 20 minut pečeme v troubě na horní pečení při teplotě 200 °C. |
Poznámka
Kachnu servírujeme s knedlíky a s dušeným červeným zelím.