Hovězí na víně s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na víně s brusinkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6134 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Brusinky |
3 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí maso zadní |
300 g | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 166,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 7,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí na víně s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Mouku ochutíme solí a pepřem a obalíme v ní plátky masa. |
2 | Na rozpáleném oleji maso opečeme dohněda. Přemístíme na talíř a na oleji orestujeme na plátky nakrájenou cibuli. Vrátíme zpět maso, zalijeme vývarem a vínem, přivedeme k varu, zakryjeme, teplotu snížíme a dusíme dokud maso nezměkne. Cca 1hodinu. |
3 | Poté přidáme brusinky a dochutíme. Ještě 5min povaříme a podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu použijeme např.bramborovou kaši.