Jednoduchý recept

Hovězí kližka po florentinsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61363

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
800 g Hovězí kližka
250 ml Hovězí vývar základní
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 702kJ
4% Sacharidy 14 g
21% Tuky 16 g
26% Sodík 511 mg
82% Bílkoviny 46 g

Hovězí kližka po florentinsku postup přípravy receptu:

1

Špalíček hovězí kližky nakrojíme a do vzniklé kapsy vmáčkneme česnek. Maso osolíme a opepříme.

2

V hrnci na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli, řapíkatý celer a mrkev. Přihodíme několik lístků bazalky. Když zelenina změkne, vložíme do hrnce maso a ze všech stran špalíček orestujeme. Zalijeme vínem, které necháme částečně odpařit. Když maso zčervená, přidáme konzervovaná rajčata a trochu vývaru. Velmi zvolna vaříme 2,5-3 hodiny, aby maso bylo úplně měkké.

3

Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a upravíme na talíře.

4

Omáčku propasírujeme a přelijeme jí plátky masa.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami, bramborovu kaší nebo s pečivem. Vhodnou přílohou je i houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept