Hovězí kližka po florentinsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí kližka po florentinsku
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61363 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí kližka |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 360,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 178,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí kližka po florentinsku postup přípravy receptu:
1 | Špalíček hovězí kližky nakrojíme a do vzniklé kapsy vmáčkneme česnek. Maso osolíme a opepříme. |
2 | V hrnci na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli, řapíkatý celer a mrkev. Přihodíme několik lístků bazalky. Když zelenina změkne, vložíme do hrnce maso a ze všech stran špalíček orestujeme. Zalijeme vínem, které necháme částečně odpařit. Když maso zčervená, přidáme konzervovaná rajčata a trochu vývaru. Velmi zvolna vaříme 2,5-3 hodiny, aby maso bylo úplně měkké. |
3 | Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. |
4 | Omáčku propasírujeme a přelijeme jí plátky masa. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami, bramborovu kaší nebo s pečivem. Vhodnou přílohou je i houskový knedlík.