Jednoduchý recept

Penne s rajčaty a feferonkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61364
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Bazalka
2 stroužek Česnek
2 ks Feferony
100 ml Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Sůl
400 g Těstoviny Penne
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 549kJ
22% Sacharidy 77 g
36% Tuky 27 g
34% Sodík 680 mg
25% Bílkoviny 14 g

Penne s rajčaty a feferonkami postup přípravy receptu:

1

Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.

2

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájený stroužek česneku a nakrájené feferonky. Lehce orestujeme, přidáme rajčata a dva lístky bazalky. Vše mícháme a podle potřeby podléváme vodou z těstovin. Omáčku vaříme asi 5 minut.

3

Do povařené omáčky vmícháme těstoviny a ihned podáváme.

4

Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept