Penne s rajčaty a feferonkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s rajčaty a feferonkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61364 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Feferony |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 polévková lžíce | Sůl |
400 g | Těstoviny Penne |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 243,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 447,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Feferony, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s rajčaty a feferonkami postup přípravy receptu:
1 | Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájený stroužek česneku a nakrájené feferonky. Lehce orestujeme, přidáme rajčata a dva lístky bazalky. Vše mícháme a podle potřeby podléváme vodou z těstovin. Omáčku vaříme asi 5 minut. |
3 | Do povařené omáčky vmícháme těstoviny a ihned podáváme. |
4 | Každou porci posypeme nasekanou petrželkou. |