Jednoduchý recept

Tuňáková telecí kýta

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61365

Ingredience

4 ks Ančovičky konzervované
1 polévková lžíce Kapary
3 polévková lžíce Majonéza
1 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kýta
250 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 427kJ
1% Sacharidy 5 g
46% Tuky 34 g
101% Sodík 2 g
105% Bílkoviny 59 g

Tuňáková telecí kýta postup přípravy receptu:

1

Očištěnou telecí kýtu ovážeme provázkem a na plotně v pekáčku opečeme po všech stranách na rozehřátém másle. Přidáme ančovičky, tuňáka z konzervy, kapary a na kousky nakrájenou mrkev. Vše chvíli restujeme.

2

Pekáč potom vložíme do trouby vyhřáté na 100°C na 1 hodinu.

3

Maso vyjmeme z pekáče a necháme vychladnout Provázek odstraníme. Šťávu z pekáče po mírném vychladnutí vlijeme do mixeru (několik kousků mrkve odložíme stranou). Mixujeme a postupně přidáváme majonézu. Podle potřeby osolíme a opepříme.

4

Maso nakrájíme na velmi tenké plátky a upravíme na talíř. Přelijeme rozmixovanou směsí, ozdobíme kousky mrkve a ihned podáváme.

Poznámka

Majonézu použijeme nejlépe doma připravenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept