Tuňáková telecí kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňáková telecí kýta
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61365 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Ančovičky konzervované |
1 polévková lžíce | Kapary |
3 polévková lžíce | Majonéza |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí kýta |
250 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 162,0mg |
Draslík | 836,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 66,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Majonéza, Sůl, Telecí kýta, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňáková telecí kýta postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou telecí kýtu ovážeme provázkem a na plotně v pekáčku opečeme po všech stranách na rozehřátém másle. Přidáme ančovičky, tuňáka z konzervy, kapary a na kousky nakrájenou mrkev. Vše chvíli restujeme. |
2 | Pekáč potom vložíme do trouby vyhřáté na 100°C na 1 hodinu. |
3 | Maso vyjmeme z pekáče a necháme vychladnout Provázek odstraníme. Šťávu z pekáče po mírném vychladnutí vlijeme do mixeru (několik kousků mrkve odložíme stranou). Mixujeme a postupně přidáváme majonézu. Podle potřeby osolíme a opepříme. |
4 | Maso nakrájíme na velmi tenké plátky a upravíme na talíř. Přelijeme rozmixovanou směsí, ozdobíme kousky mrkve a ihned podáváme. |
Poznámka
Majonézu použijeme nejlépe doma připravenou.