Jednoduchý recept

Ořechové sušenky podávané s vínem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61366

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
250 g Cukr krupice
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
125 g Mandle
125 g Mandle loupané
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Ořechy lískové
3 ks Vejce slepičí
500 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 332kJ
23% Sacharidy 84 g
50% Tuky 38 g
2% Sodík 45 mg
35% Bílkoviny 20 g

Ořechové sušenky podávané s vínem postup přípravy receptu:

1

2 celá vejce šleháme s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Když se cukr zcela rozpustí, přidáme celé nebo přepůlené loupané i neloupané mandle, lískové ořechy, polovinu kypřicího prášku a nakonec prosátou mouku. Vše promícháme vařečkou a rukama dobře prohněteme.

2

Z těsta vytvarujeme dva válečky široké asi 7cm, které necháme na plechu vyloženém pečicím papírem chvíli odpočinout.

3

Potom válečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.

4

Upečené, ještě teplé válečky nakrájíme na silnější plátky.

5

Sušenky necháme několik dní schnout a tvrdnout.

6

Ořechové sušenky podáváme s dezertním vínem, do kterého je namáčíme.

Poznámka

Sušenky můžeme uchovat až 1 měsíc do podávání - jsou po namáčení do vína velmi chutné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept