Jitrnicová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jitrnicová pomazánka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6137 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Jitrnice domácí |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
45% Kalorie 890 kcal
Kilojoule 3 725kJ
5% Sacharidy 19 g
112% Tuky 84 g
8% Sodík 159 mg
35% Bílkoviny 20 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 212,7mg |
Draslík | 113,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 142,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 89,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jitrnice domácí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jitrnicová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Rozpustíme máslo v hrnci, podusíme na něm oloupanou a nakrájenou cibuli. |
2 | Vymačkáme jitrnici ze střeva, přidáme vejce a krátce osmahneme. Osolíme a opepříme a podáváme. |
Poznámka
Pomazánku podáváme na čerstvém chlebu.