Jednoduchý recept

Polévka z ječmene, fazolí a zeleniny

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61371

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
220 g Fazole cannellini
380 g Ječmen - obilky
1 ks Mrkev kořen
50 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 181kJ
24% Sacharidy 86 g
20% Tuky 15 g
19% Sodík 380 mg
25% Bílkoviny 14 g

Polévka z ječmene, fazolí a zeleniny postup přípravy receptu:

1

Předem namočené fazole uvaříme na skus a odstavíme z plotny. Vodu z fazolí nesléváme, vývar ještě použijeme.

2

V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, nakrájený řapíkatý celer, na kostičky nakrájenou mrkev a rozmáčknuté stroužky česneku. Vhodíme několik lístků šalvěje a vše lehce osmahneme.

3

Potom přidáme ve studené vodě propláchnutý ječmen a zlehka jej opražíme, aby se zrnka zatáhla. Přilijeme trochu vývaru z fazolí, vmícháme rajčatový protlak a ještě přilijeme trochu vývaru. Stroužky česneku vyjmeme.

4

Třetinu fazolí dáme stranou, zbylé rozmixujeme a přidáme do polévky. Za stálého míchání vaříme polévku do krémové konzistence, potom vsypeme celé fazole a přilijeme zbylý vývar. Polévku ještě necháme probublávat do zhoustnutí.

5

Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a podle chuti sůl a pepř.

6

Každou porci ozdobíme lístkem šalvěje a zakápneme olivovým olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept