Jednoduchý recept

Penne s lilkem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61372

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Cibule
2 ks Lilek
50 ml Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
500 g Rajčatové pyré
120 g Ricotta solená tvrdá
1 polévková lžíce Sůl
400 g Těstoviny Penne
4 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 286kJ
23% Sacharidy 82 g
26% Tuky 20 g
26% Sodík 529 mg
26% Bílkoviny 15 g

Penne s lilkem postup přípravy receptu:

1

Lilky nakrájíme na plátky, rozprostřeme na talíř, osolíme a necháme stát, aby se zbavily vody. Potom plátky otřeme papírovou utěrkou a obalíme v hladké mouce.

2

Obalené plátky smažíme na slunečnicovém oleji dozlatova.

3

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm najemno nasekanou cibuli a rozmáčknutý česnek. Po chvíli přidáme rajčatové pyré a necháme vše probublávat asi 5 minut.

4

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.

5

Osmažené plátky lilku nakrájíme na kostičky a vhodíme do omáčky v pánvi. Česnek odstraníme. Vaříme dalších 5 minut.

6

Těstoviny posypeme nastrouhanou ricottou a lístky bazalky. Přidáme je do pánve s omáčkou,

7

Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a ozdobíme lilkem. Posypeme ještě ricottou a zakapeme olivovým olejem.

Poznámka

Solenou tvrdou ricottu můžeme nahradit balkánským sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept